در روز جمعه مورخه 12/7/87 استاد دکتر حسین محمد زاده صدیق به همراه چند تن از معاريف تبريز از جمله آقایان دکتر هاشمیان،حجة الاسلام سلطاني، حجة الاسلام فلاحيان و يكي از دانشجويان خود به نام حسین خوش باطن به عیادت شاعر توانای آذربایجان آقای یحیی شیدا رفتند . در این عیادت که به نوعی محفل ادبی هم می‌توان نامید،  پس از آن كه آقای شیدا  یکی از غزل‌های نغز خویش را قرائت كردند، باب گفتگو و بحث درباره‌ي ادبیات و تاریخ ادبیات باز شد. به قدری گفتمان ادبی پر حلاوت و شیرین بود که هیچ کس گذر بیش از 3 ساعت و به درازا کشیدن عیادت را حس نکرد و در خاتمه، عیادت کنندگان و خصوصاً استاد صدیق سلامت و طول عمر برای شاعر گرانقدر آرزو کردند.

پس از آن، استاد - که مدت‌ها قبل قول سفر به مهربان را داده بودند – به همراه آقای حسین خوش‌باطن عازم این دیار شدند . مهربان، یکی از بخش‌های دیدنی و هنری آذربایجان است كه استاد در سال 1346 در تنها دبيرستان آن تدريس كرده‌اند. در این سفر، دانش آموزان قدیمی استاد و دانشجویان ایشان با آغوش باز از ایشان استقبال نمودند. استاد پس از صرف نهار از مراکز باستانی و تاریخی مهربان دیدن کردند که از آن جمله میتوان به مسجد جملوو (جمال آوا) - که بنا به قولی از مساجدی است که به دستور امام حسن(ع) ساخته شده است - و مسجد قدیمی و باستانی اسنه و قلعه‌ي (برج) شاه باغی و از روستاهای برآغوش و آلان و صومعه و قیصرق دیدن کردند. استاد پس از صرف شام، رهنمودهای لازم در مورد شیوه‌های نویسندگی و لزوم جمع‌آوری تحقیقات در مورد تاریخچه‌ي مهربان و حکایت‌های موجود در آن را بیان فرمودند و در ساعت 12 شب به تبریز برگشتند.

لازم به ذكر است كه پيش از اين در شهريور ماه 1387، استاد به عيادت حسين توفارقانلي شاعر آذربايجاني رفته بودند. در اين ديدار كه آقاي حسين توفارقانلي به نقل خاطرات خويش مشغول بودند، استاد به ايشان سفارش كردند كه خاطراتشان را در دوران خانه‌نشيني در يك دفتر بنويسند.

اشعار آقاي توفارقانلي را مي‌توان در هفته‌نامه سهند ضميمه‌ي روزنامه‌ي اطلاعات كه استاد تهيه و تدوين آن را بر عهده داشتند، يافت.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید